U našoj ordinaciji radi se širok spektar alergoloških testova.

Uglavnom postoje dva tipa testova: testovi koji se rade u laboratoriji i za njih je potreban uzorak krvi i testovi koji se rade tokom pregleda u ordinaciji.

RAST Specifični IgE test, sIgE test iz krvi, testira senzibilizacije na jedan alergen po izboru (mleko, pšenicu, gluten, mačku, psa, travu, brezu, penicilin, itd) Postoji više od 400 testova na razne alergene koji se mogu izabrati.

ImmunoCAP ISAC Specifični IgE test, sIgE test iz krvi – Alergo Detektor Test – najopsežniji test za otkrivanje alergija – to je skrining sIgE do 112 alergijskih komponenti i dijagnostika alergija 21. veka...

Patch test ili epikutani test za odložene reakcije na koži zbog osetljivosti na metal, reakcije na make-up, kozmetiku i sl - alergijski kontaktni dermatitis.

Hrana i simptom - dnevnik: Eliminacijska dijeta sa ponovnim uvodjenjem - onda kada hrana može biti povezan sa egzacerbacijom bolesti ili alergijom. Naš posebni hrana - simptom dnevnik.

Kožni prick test je test koji se može obaviti samo u toku konsultacije i zlatni je standard u dijagnozi alergija. Nije potrebno duže od 20 minuta da se dobiju rezultati a ponekad se radi i modifikacija testa Prick To Prick (alergija na hranu). Radimo testiranje na preko 50 alergena na aeroalergene, nutritivne i venome insekata.

Provokacijski testovi: Nazalni testovi provokacije se koriste za potvrdu alergije na određeni alergen.

FeNO test je: metoda merenja FeNOa, markera upale disajnih puteva povezane sa astmom. Od jednog udaha, lekari mogu dobiti informacije o vrsti i tezini upale u roku od dva minuta. Ova informacija znatno pomaže u pravilnom kliničkom dijagnostikovanju astme i izboru odgovarajućih lekova i tretmana za astmu koji imaju za cilj kontrolu upale disajnih puteva.

Zakažite pregled+382 20 625 910
+382 69 132 665
+382 69 301 730
Pošaljite nam e-mailalergije@t-com.me
Posetite nasCrnogorskih serdara br 15,
Podgorica, Crna Gora